Pomozi.ba: Brojni građani donose igračke za djecu u Turkiye i Siriji

Iako je akcija prikupljanja pomoći za djecu Turkiye i Sirije tek počela, iz Udruženja ističu da su više nego zadovoljni odzivom građana i građanki, koji od ranog jutra donose igračke za dječicu koja su napustila svoje domove, a donacije su primali i protekle subote

BiH 20.02.2023, 14:03 21.02.2023, 10:08
Pomozi.ba: Brojni građani donose igračke za djecu u Turkiye i Siriji
© AA

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je akciju prikupljanja pomoći za djecu pogođenu zemljotresom u Turkiye i Siriji kako bi dječacima i djevojčicama koji su u jednom momentu ostali bez svega bar malo olakšali tešku svakodnevnicu. 

Iako je akcija prikupljanja pomoći za djecu Turkiye i Sirije tek počela, iz Udruženja ističu da su više nego zadovoljni odzivom građana i građanki, koji od ranog jutra donose igračke za dječicu koja su napustila svoje domoves, a donacije su primali i protekle subote.

- Mi i ovim putem molimo naše građane da doniraju nove ili pak polovne, ali dobro očuvane stvari koje ćemo u narednom periodu sortirati i pakovati kako bi pomoć čim prije došla do dječaka i djevojčica koji su ostali ne samo bez domova, nego i djetinjstva, izjavila je Saliha Rokša iz Udruženja Pomozi.ba.

Donacije novih ili dobro očuvanih igračaka se mogu dostavljati na adresi Dr. Fetaha Bećirbegovića 8 u Sarajevu, u periodu od 8 do 17 sati svim danima osim nedjelje. Donacije su moguće i u uredima u Travniku na adresi Školska bb, Bihaću u ulici Đačka bb, Mostaru u ulici Maršala Tita 84 i Sanskom Mostu na adresi Podbriježje bb.

Također podsjećaju da akcija pomoći za Turkiye i Siriju i dalje traje te da su moguće novčane donacije putem web-platforme www.pomoziba.org ili žiro računa, kao i pozivom na broj 17006 kojim se doniraju 2 KM.

komentari (0)