Pomozi.ba kreće u pomoć Krajini, pokrenuta humanitarna akcija

Istovremeno, Pomozi.ba pokreće i akciju pomoći za Krajinu, a u tu svrhu u funkciju je stavljen humanitarni broj 17041

BiH 17.05.2023, 13:47 17.05.2023, 13:54
Pomozi.ba kreće u pomoć Krajini, pokrenuta humanitarna akcija
© AA

Najveće humanitarno udruženje u BiH Pomozi.ba priprema šleper pomoći tačnije vode, hrane, vreća sa pijeskom i čamaca koji u narednim satima kreću prema Krajini sa 30-tak volontera i uposlenika Pomozi.ba iz Sarajeva, saopćeno je iz ovog udruženja.

Istovremeno, Pomozi.ba pokreće i akciju pomoći za Krajinu, a u tu svrhu u funkciju je stavljen humanitarni broj 17041, pozivom se doniraju 2 KM, a broj je jedinstven za sve bh. operatere. 

Pomozi.ba tim iz Bihaća već je na terenu od početka ove prirodne katastrofe i uveliko pomaže unesrećenima u poplavama. U koordinaciji sa Civilnom zaštitom Bihaća vrši se distribucija vode i hrane za pogođena područja, a Pomozi.ba uposlenici su angažirani i na punjenju vreća s pijeskom.

Shodno razvoju situacije Pomozi.ba će na svojim društvenim mrežama obavještavati javnost o trenutnim aktivnostima, te eventualnim potrebama za volonterima i drugim vrstama pomoći. Donacije za unesrećene u poplavama moguće su osim poziva na broj 17041 i putem web stranice www.pomoziba.org, žiro računa i PayPala sa naznakom „Poplave maj 2023“.

komentari (0)