Preminuo Esed Ahmiš: Živio je život pun ljubavi

BiH 25.03.2022, 11:44 25.03.2022, 13:12
Preminuo Esed Ahmiš: Živio je život pun ljubavi
© Balkan News/Yunus Demirbaş

Esed Ahmiš iz Vogošće, koji je prije 14 godina obolio od multiple skleroze, je preminuo.

- A ti, o dušo smirena, vrati se Gospodaru svome zadovoljna, a i On tobom zadovoljan, pa uđi među robove Moje, i uđi u džennet Moj!, napisala je Mahira na svom Instagram profilu.  

Esed i Mahira Ahmiš živjeli su jednu pravu, istinsku ljubav.   Njihova ljubav je počela prije, otprilike, 15 godina u džamiji u kojoj je Esed radio kao efendija. Mahira je otišla u džamiju na mevlud, i tada počinje ta posebna, iskrena i ogromna ljubav...

Mahira i Esed su se vjenčali, a godinu poslije njihova bračna harmonija se prekida viješću da je Esed obolio od teške bolesti multiplaskleroze.  Mahira ga je nosila na svojim leđima, penjala se uz stepenice sve dok dobri ljudi nisu skupili novac i napravili im lift u kući, koji im je mnogo pomogao i olakšao.

Na početku, kada su tek saznali za bolest očekivali su oporavak. Nadali su se tome, ali se Esedovo stanje iz dana u dan pogoršavalo i sada im je mnogo teže.

Esed i Mahira imaju i dvoje djece: Sumeju i Imrana. Djeca su na početku ispitivala kako i zašto je to tako. Vremenom su prihvatili situaciju ali i sada postoje trenuci kada se rastuže jer je njihov otac bolestan, ispričala je tada Mahira Ahmiš za Balkan News. 

Prisjetimo se njihove neopisive ljubavi i zajedničkog života o kojem su govorili za Balkan News: 

komentari (0)