Prijem bh. paraplivača Ismaila Zulfića i Ismaila Barlova: Nagrađeni putovanjem

Uspješne priče bh. paraplivača Ismaila Zulfića i Ismaila Barlova

BiH 15.11.2023, 13:08 16.11.2023, 12:40
Prijem bh. paraplivača Ismaila Zulfića i Ismaila Barlova: Nagrađeni putovanjem
© AA

Ambasador Arapske Republike Egipat Yasser Sorour primio je danas, u rezidenciji Ambasade Egipta, paraplivače reprezentacije BiH Ismaila Zulfića i Ismaila Barlova, nakon povratka sa takmičenja na mitingu Svjetske serije u Egiptu. 

 Paraplivači Zulfić i Barlov u svoju zemlju su iz Egipta donijeli pet medalja i to dvije zlatne, dvije srebrene i jednu bronzu. 

- Kada sam vidio da ste osvojili medalje, htio sam vas upoznati i čestitati vam. Želim vam reći da smo ponosni na vas. Drago mi je što ste osvojili medalje, kazao je Sorour, ambasador Egipta u Bosni i Hercegovini. 

Ambasador Sorour je izrazio zadovoljstvo zbog posjete,  još jednom čestitao na uspjehu te bh. reprezentativce nagradio. 

- Reći ću vam nešto, mi imamo Air Cairo. Za vas ćemo organizovati putovanje. Obzirom da je prvi put da putujete u Kairo, razgovarao sam sa direktorom Air Caira, i svidjela mu se ideja da vas podržimo. Kada počne sezona bit ćete prvi na letu za Hurghadu. Imamo letove tri puta sedmično i to pet mjeseci. Nama je zadovoljstvo imati dva šampiona na letu Air Caira, to je najveća reklama. Osim toga, vidjet ćemo i da vam organizujemo posjetu Velikom nacionalnom muzeju u Egiptu, kazao je ambasador Sourour. 

Trener Plivačkog kluba Spid Amel Kapo, koji je boravio sa bh. reprezentativcima u Egiptu na takmičenju, zahvalio se egipatskom ambasadoru. 

- Čast i zadovoljstvo je bilo biti gost u Ambasadi Egipta. Imali smo veoma ugodan i lijep razgovor. Razmijenili smo informacije o sportu u Bosni i Hercegovini i o narednim planovima. Također, zahvaljujemo se i na nagradi našim reprezentativcima, kazao je Kapo. 

Podsjetimo, reprezentativci Bosne i Hercegovine u paraplivanju Ismail Zulfić i Ismail Barlov boravili su prethodne sedmice u Egiptu na mitingu Svjetske serije. 

Ismail Barlov i Ismail Zulfić osvojili su pet medalja na mitingu u Kairu. Barlov je u disciplini na 150 metara miks sa isplivanim državnim rekordom u vremenu 3:37:20 i potvrđenom drugom "A" normom za Paraolimpijske igre u Parizu 2024. godine, osvojio srebrenu medalju u seniorskoj, te zlatnu medalju u konkurenciji juniora. U disciplini 50 metara prsno osvojio je zlatnu medalju u "A" finalu. 

Sa druge strane, Zulfić je osvojio je bronzanu medalju u seniorskom "A" finalu, te srebro u konkurenciji juniora. Ismail Zulfić prethodno je bio srebrni u konkurenciji juniora u disciplini 200 miks.

komentari (0)