Ramazanska dobra djela: Podijeljeno 1.860 paketa, 310 stipendija za jetime

BiH 19.05.2021, 11:59 19.05.2021, 14:04
Ramazanska dobra djela:  Podijeljeno 1.860 paketa, 310 stipendija za jetime
© HO HASENE

Mjesec ramazan je bio prilika da postanemo bolji i humaniji ljudi, čineći dobra djela. Humanitarna organizacija “Hasene” posjetama širom Bosne i Hercegovine, obradovala je stare i bolesne, osobe u stanju socijalne potrebe, jetime, majke, očeve i  djecu. 

- Poštujući žrtvu koju su tokom posljednjeg rata pretrpjele osobe koje su ostale bez svojih najbližih i one koje su ostale bez dijelova svoga tijela i zauvijek ostale invalidi, te civilne žrtve rata mi nismo zaboravili u svojim posjetama i podjelama prehrambenih paketa i ramazanskih iftara. Uručili smo veliki broj prehrambenih paketa i pripremljenih ifrata,  ali smo se jednako potrudili da, kroz ugodan razgovor izmamimo i iskreni osmijeh na lica naših domaćina.  Povezali smo se sa porodicama širom naše domovine, a izgradila su se i brojna prijateljstva, upoznali smo se sa radom humanitarnih organizacija, te smo im pružili podršku u njihovim aktivnostima. Trudili smo se da svojom posjetom donesemo barem malo radosti u domove osoba koje su, kako nam kažu zaboravljene, navodi se saopštenju HO "Hasene". 

Humanitarna organizacija “Hasene” tokom mjeseca ramazana podijelila je širom Bosne I Hercegovine 1.860 prehrambenih paketa. Paket i su podijeljeni u sljedećim gradovima: Glamoč, Livno, Prozor, Konjic, Trebinje, Skender Vakuf, Šipovo, Jezero, Mrkonjić Grad, Gacko, Bileća, Nevesinje, Vukosavlje, Modriča, Prijedor, Kalesija, Zenica, Potočari, Zvornik, Travnik, Jablanica, Kakanj, Vitez, Višegrad, Čajniče, Rudo, Rogatica, Bosanski Šamac, Tuzla, Čapljina, Stolac, Mostar, Sarajevo i sela Žepa i Podžeplje.

Postačima  su uručili 1.994 pripremljena iftara u sljedećim mjestima: Kalesija, Zvornik, Zenica, Ustikolina, Kaćuni, Srebrenica, Bosanska Dubica, Lukavac, Živinice, Vlasenica, Banovići, Gračanica, Tuzla i Srebrenik.

U Narodnoj kuhinji “Hasene” tokom ramazana pripremljeno je 3.900 toplih obroka koji su uručeni našim korisnicima. U mjesecu ramazanu izvršena je uplata stipendija za 310 jetima i stipendija za 43 studenta i srednjoškolca.

komentari (0)