Tegeltija i ambasador Turske u BiH Sadik Babur Girgin: Dobra ekonomska saradnja se treba i dalje razvijati

Tom prilikom, predsjedavajući Vijeća ministara upoznao je ambasadora Girgina sa trenutnom političkom i ekonomskom situacijom u BiH te pozdravio vrlo dobre i stabilni političke odnose i bilateralnu saradnju BiH i Turske...

BiH 20.05.2021, 19:27
Tegeltija i ambasador Turske u BiH Sadik Babur Girgin: Dobra ekonomska saradnja se treba i dalje razvijati
© VMBiH

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija primio je danas u Sarajevu, u nastupnu posjetu, ambasadora Republike Turske u BiH Sadika Babura Girgina.

Tom prilikom, predsjedavajući Vijeća ministara upoznao je ambasadora Girgina sa trenutnom političkom i ekonomskom situacijom u BiH te pozdravio vrlo dobre i stabilni političke odnose i bilateralnu saradnju BiH i Turske. 

Predsjedavajući Tegeltija je istakao da nema otvorenih pitanja između dvije zemlje i izrazio zadovoljstvo dinamikom i razvojem odnosa sa Turskom, sa kojom BiH ima najviše zaključenih i ratifikovanih ugovora, posebno zahvalivši Republici Turskoj na angažmanu u realizaciji projekta povezivanja Sarajeva i Beograda modernom putnom komunikacijom.

Tokom razgovora, predsjedavajući Tegeltija je naglasio da dobru ekonomsku saradnju treba dalje razvijati i nastaviti povezivati poslovne ljude dvije zemlje, te ukazao na pogodnosti investiranja u infrastrukturu, poljoprivredu, energetiku, turizam, obrazovanje i zdravstvo Bosne i Hercegovine. 

Predsjedavajući Viječa ministara i ambasador Turske u BiH razmijenili su mišljenje i o drugim aktuelnim temama, navodi se u saopštenju Vijeća ministara BiH. 

komentari (0)