Štete od potresa zasad nisu prijavljene u Hercegovini

Štete na sreću nisu zabilježene ni na području HNK-a

BiH 30.06.2022, 11:11 30.06.2022, 11:16
Štete od potresa zasad nisu prijavljene u Hercegovini
© AA/Ilustracija

 Na području Zapadno-hercegovačkog kantona, u Bosni i Hercegovini, do sada nisu prijavljene štete na objektima nakon zemljotresa koji je jutros pogodio ovaj dio zemlje, a čiji je epicentar bio u Širokom Brijegu. 

Seizmološka služba Hrvatske objavila je da je magnituda potresa iznosila 4,9 stepeni prema Richteru, a intezitet u epicentru procijenjen je na šesti i sedmi stepen EMS ljestvice. Epicentar potresa bio je 14 kilometara sjeverno od Širokoga Brijega.

- To je ustvari sjeverozapadni dio Širokog Brijega. Preko predsjednika mjesnih zajednica u kontaktu smo sa stanovništvom. Zasad nema prijavljenih šteta na objektu, ali je prisutan strah kod ljudi. Posebno nakon potresa koji su bili u aprilu. Dakle, samo uznemirenost, a šteta na sreću nema. Štete dosad nisu prijavljene ni ostalim gradovima i općinama kantona, rekao je za AA direktor Civilne zaštite ZHK-a Drago Martinović.

Štete na sreću nisu zabilježene ni na području HNK-a.

- Operativni centar Civilne zaštite HNK-a zasad nije zaprimio niti jednu prijavu o eventualnim materijalnim štetama kao posljedicu jutrošnjeg potresa, rekao je Branimir Arapović, zamjenik načelnika Uprave za Civilnu zaštitu HNK-a.

komentari (0)