Turković: Sporazum iz Brisela važan korak ka kandidatskom statusu BiH

Turković je istakla da to može biti snažan poticaj za reforme i poruka građanima kome da povjere svoju i budućnost svoje djece.

BiH 13.06.2022, 09:39
Turković: Sporazum iz Brisela važan korak ka kandidatskom statusu BiH
© AA

 Sporazum parlamentarnih stranaka iz Bosne i Hercegovine o principima za osiguranje funkcionalne države uz pomoć rukovodstva Evropske unije važan je korak ka kandidatskom statusu BiH, izjavila je bh. ministrica vanjskih poslova Bisera Turković.

- Napredak ka članstvu u EU je želja većine stanovnika BiH, te jedini put ka trajnoj stabilizaciji i napretku BiH i cijele regije. U teškim političkim okolnostima, velika većina lidera parlamentarnih stranaka je pokazala odgovornost i na prvo mjesto stavila interes građana. Vjerujemo da će to Evropska unija prepoznati i vrlo brzo odobriti kandidatski status, navela je Turković.

Istakla je da to može biti snažan poticaj za reforme i poruka građanima kome da povjere svoju i budućnost svoje djece, piše AA. 

Lideri političkih stranaka zastupljenih u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine i članovi Predsjedništva BiH usvojili su na jučerašnjem sastanku u Briselu sporazum "Politički dogovor o principima za osiguranje funkcionalne Bosne i Hercegovine koja napreduje na evropskom putu", objavili su iz Evropske unije.

komentari (0)