Turska serija Kurulus Osman i na programu u BiH

Serija govori o uspostavljanju Osmanskog carstva, kritične prekretnice u povijesti islama, od strane Gazi Osmana, sina Gazi Ertugrula. Publika će svjedočiti kako je Osman pobijedio Mongolsko i Bizantsko carstvo...

BiH 15.07.2021, 13:46 15.07.2021, 13:58
Turska serija Kurulus Osman i na programu u BiH
© AA

Turska serija „Kuruluş Osman“, na putu je da stekne popularnost i u zemljama van turske. Nakon što je dostigla milione publike u različim zemljama serija „Kuruluş Osman“ i dalje privlači pažnju gledalaca u zemljama svijeta. S tim u vezi planira se emitiranje serije u BiH i Indoneziji. Sa tim emitovanjima serija će biti emitovana u 37 zemalja. U Bosni i Hercegovini bit će emitovana na Hayat TV-u pod nazivom „Osman“.

TV serija "Osman", koja prikazuje osnivanje Osmanskog carstva, postala je jedna od najtraženijih TV serija među turskim produkcijama.

Serija govori o uspostavljanju Osmanskog carstva, kritične prekretnice u povijesti islama, od strane Gazi Osmana, sina Gazi Ertugrula. Publika će svjedočiti kako je Osman pobijedio Mongolsko i Bizantsko carstvo.

"Osman" prvi je put predstavljena arapskoj publici. Serija se emitira i u zemljama poput Indije, Jemena, Tunisa, Južne Afrike, Somalije, Brazila, Azerbejdžana, Njemačke, Engleske, Albanije, Omana, Egipta, Alžira, Bangladeša, Pakistana, Uzbekistana, Irana, Katara, Maroka i Kazahstana.

komentari (0)