Turski ambasador Girgin sa Cvijanović: Unapređenje saradnje dvije strane na brojnim poljima

Tom prilikom je predsjedavajuća Predsjedništva BiH Cvijanović upoznala sagovornika s aktuelnim političkim prilikama u kontekstu formiranja vlasti na svim nivoima

BiH 28.12.2022, 13:34
Turski ambasador Girgin sa Cvijanović: Unapređenje saradnje dvije strane na brojnim poljima
© AA

 Predsjedavajuća Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović razgovarala je u srijedu u svom kabinetu sa ambasadorom Republike Turkiye u BiH Sadikom Baburom Girginom. 

Sagovornici su ovom prilikom konstatovali potrebu daljnjeg unapređenja saradnje dvije strane, kako u domenu privrede i turizma, tako i u drugim relevantnim oblastima od zajedničkog interesa.

Tokom sastanka je predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izrazila zahvalnost za čestitku koju je uputio turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan u povodu stupanja na dužnost, kao i opredijeljenost ka jačanju bilateralnih odnosa na temelju međusobnog uvažavanja i razumijevanja, navodi se u saopštenju iz Predsjedništva BiH.

Tom prilikom je predsjedavajuća Predsjedništva BiH Cvijanović upoznala sagovornika s aktuelnim političkim prilikama u kontekstu formiranja vlasti na svim nivoima, prenosi AA. 

komentari (0)