U BiH danas sunčano, u petak naoblačenje

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25, na jugu zemlje do 28 stepeni

BiH 05.10.2023, 09:13
U BiH danas sunčano, u petak naoblačenje
© AA

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Od sredine dana prema poslijepodnevnim satima lokalno je moguć slab pljusak na istoku i sjeveru Hercegovine i istoku Bosne. 

Vjetar slab, u Bosni sjevernog smjera, a u Hercegovini vjetar jugozapadnog smjera, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11 stepeni Celzijusa, na jugu zemlje do 17. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25, na jugu zemlje do 28 stepeni.

U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 8 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka oko 23 stepena, piše AA. 

U petak prijepodne se očekuje naoblačenje sa sjevera koje će do poslijepodnevnih sati preći preko Bosne i Hercegovine. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12 stepeni, na jugu zemlje do 17. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23, na jugu zemlje do 26 stepeni.

U subotu u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 15 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25, na jugu zemlje do 27.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12 stepeni, na jugu zemlje do 16. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28.

komentari (0)