U BiH početkom ove sedmice promjenljivo vrijeme, od 14. februara natprosječno toplo

BiH 07.02.2022, 10:18 07.02.2022, 10:37
U BiH početkom ove sedmice promjenljivo vrijeme, od 14. februara natprosječno toplo
© AA

Početkom ove sedmice u većem dijelu Bosne i Hercegovine preovladavat će oblačno vrijeme, dok će manje oblaka i više sunčanih intervala biti u Hercegovini, objavio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH.

U utorak prijepodne se u centralnim i istočnim područjima očekuje slab snijeg. Od srijede, uz jutarnji slab mraz u Bosni i blagi rast dnevne temperature zraka stabilizacija vremena i smanjenje oblačnosti.

- Više sunčanih intervala moguće je u četvrtak i prijepodne u petak. Za dane vikenda pad temperature zraka i slab snijeg. Snijeg će prvo zahvatiti Krajinu, navodi FHMZ.

Minimalne jutarnje temperature zraka variraće od minus četiri do jedan stepen Celzijusov u Bosni, na jugu zemlje do pet. Najviše dnevne temperature između tri i devet u Bosni, u Hercegovini do 12 stepeni. Sredinom sedmice maksimalne temperature u Bosni mogle bi porasti i do 12 a u Hercegovini do 14 stepeni.

Period od 14. februara do 21. februara očekuje se natprosječno toplo i pretežno oblačno. Mogućnost za padavine prema trenutnim raspoloživim modelima je mala.

Minimalne temperature zraka biće u rasponu od minus četiri i dva stepena u Bosni, pet stepeni u Hercegovini. Maksimalne dnevne temperature varirat će između šest i 12 stepeni u Bosni do 15 u Hercegovini, prenosi AA.

komentari (0)