Univerzitet Trakya u Bosni i Hercegovini i Srbiji promoviše studije

Pojasnio je da se na Univerzitetu Trakya, koji se nalazi u Edirneu, školuje oko 4.500 stranih studenata, od kojih je 80 posto iz balkanskih država

BiH 06.04.2023, 15:06 10.04.2023, 15:03
Univerzitet Trakya u Bosni i Hercegovini i Srbiji promoviše studije
© AA

 Univerzitet Trakya iz Turkiye ove sedmice provodi promotivne aktivnosti u Bosni i Hercegovini i Srbiji kako bi predstavili brojne programe i mogućnosti koje nudi ova visokoškolska ustanova. 

Rifat Gurgendereli, direktor Centra za inostranstvo Univerziteta Trakya, koji boravi u Sarajevu, u razgovoru za Anadoliju kazao je da trenutno promovišu Univerzitet u Bosni i Hercegovini i Srbiji.

Istakao je da su promotivne aktivnosti započeli u Novom Pazaru u Srbiji.

Pojasnio je da se na Univerzitetu Trakya, koji se nalazi u Edirneu, školuje oko 4.500 stranih studenata, od kojih je 80 posto iz balkanskih država.

Kako je kazao, posebno žele povećati broj studenata koji dolaze iz Bosne i Hercegovine i Srbije, piše AA. 

Gurgendereli je izjavio da su s tim ciljem dosad uradili promociju univerziteta u četiri srednje škole u Beogradu.

- Posjetili smo također pet srednjih škola u Novom Pazaru, napravili prezentacije, predstavili Univerzitet Trakya, i primijetili smo veliku zainteresovanost učenika. Pripremili smo i brošure na srpskom i bosanskom jeziku. Svjesni smo koliko nam je Balkan važan. U Sarajevu smo promotivne aktivnosti imali u sklopu Turske fondacije Maarif (TMV), kazao je.

Dodao je da će promociju uraditi i u srednjim školama na Ilidži i Dobrinji, a sutra planiraju promociju nastaviti u Mostaru.

Univerzitet Trakya studentima nudi ukupno 14 fakulteta, uključujući Stomatološki fakultet, Farmaceutski fakultet, Fakultet ekonomskih i administrativnih nauka, Medicinski fakultet, Arhitektonski fakultet i Fakultet inženjerskih nauka.

komentari (0)