Večer duhovne poezije i pjesme u Sarajevu

Tokom večeri, bit će održana promocija zbirke pjesama bosanskohercegovačkog i austrijskog književnika Damira A. Saračevića pod nazivom "Slika u ogledalu"

BiH 17.05.2023, 12:39
Večer duhovne poezije i pjesme u Sarajevu
© AA

U Sarajevu će u četvrtak, 25. maja, u velikoj dvorani Gazi Husrev-begove biblioteke u 18:30h biti upriličena večer duhovne poezije i pjesme.

Tokom večeri, bit će održana promocija zbirke pjesama bosanskohercegovačkog i austrijskog književnika Damira A. Saračevića pod nazivom "Slika u ogledalu" čiji je izdavač "Connectum". 

- Ovu knjigu sam pripremao 12 godina, a želja mi je bila da se jezikom ptica, odnosno govorom duše, oživi tradicija divanske poezije, te prenesu određene transcendentalne (samo)spoznaje, tj. opiše pokušaj ljudskog bića da se uspne iz osjetnog u nadosjetno i pronađe skrivenu čežnju i smisao“, kaže Saračević, koji je član austrijskog P.E.N. Centra, odnosno Svjetske asocijacije pisaca, te Društva pisaca Gornje Austrije.

 

- Dobro došli, ma ko da ste i ma gdje da ste, poručuju organizatori večeri duhovne poezije i pjesme.

U okviru umjetničkog programa nastupit će Eldin Huseinbegović, Enes Ukić, Latif Moćević i ženski hor „Gazel“. Na promociji će govoriti književni kritičari i pjesnici Džemaludin Latić i Ervin Jahić, a program će voditi Amira Jablan. 

komentari (0)