Vlada FBiH: Neće biti obustave isporuke gasa za područje Federacije BiH

Najavljen je zajednički sastanak dva entitetska ministra energetike i dva direktora preduzeća kako bi se dogovorili daljnji koraci

BiH 29.12.2023, 20:59
Vlada FBiH: Neće biti obustave isporuke gasa za područje Federacije BiH
© AA

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Vedran Lakić nakon današnje sjednice Vlade Federacije BiH na kojoj je razmatrana aktuelna situacija sa snabdijevanjem gasom u izjavi za javnost je kazao da neće biti obustave isporuke gasa od "Sarajevo - gasa“ Istočno Sarajevo za područje FBiH. 

"Što se tiče problema sa cijenom gasa, koji nas je zadesio u proteklih nekoliko dana moram da kažem da smo uz pomoć obje entitetske vlade došli do dogovora da neće biti obustave isporuke gasa za područje Federacije BiH. U obavezi smo početkom naredne godine napraviti zajednički sastanak dva entitetska ministra energetike i dva direktora preduzeća da dogovorimo daljnje korake. Naravno, ne samo da smo komunicirali kolega ministar Đokić i ja, nego su i dva entitetska premijera, Federacije BiH i Republike Srpske, Nikšić i Višković, također pomogli da do ovog dogovora dođe, tako da nam početkom godine predstoje razgovori o ovoj temi", kazao je ministar Lakić, prenosi AA. 

komentari (0)