Vučić: BiH je važan partner za Srbiju

Pored Vučića u delegaciji Srbije su i predsjednik Narodne skupštine Ivica Dačić, predsjednica Vlade Ana Brnabić i ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin...

BiH 22.04.2021, 12:01 28.04.2021, 14:49
Vučić: BiH je važan partner za Srbiju
© AA

                          

Predsjednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić boravi danas u posjeti u Banjoj Luci.

Održana je i konferencija za novinare nakon održane sjednice Vijeća za saradnju bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska i Republike Srbije u Banja Luci.

Pored Vučića u delegaciji Srbije su i predsjednik Narodne skupštine Ivica Dačić, predsjednica Vlade Ana Brnabić i ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin.
Na konferenciji su govorili Željka Cvijanović, predsjednica RS-a, Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH i Aleksandar Vučić, predsjednik Republike Srbije.

Vučić je kazao da je BiH za Srbiju važan partner, te da je Srbija spremna da podrži izgradnju autoputa do Bijeljine.

-Verujem da trgovinska razmena u 2021. godini može da bude značajno veća nego u 2020. godini, tako da ova i 2022. godina budu godine rasta i ubrzanog napretka i verujem da mnogo toga možemo zajednički da uradimo, rekao je Vučić.

Kako je rekao, Srbija je spremna da podrži izgradnju autoputa do Bijeljine, odnosno da plati dionicu od 17 kilometara od mosta preko Save do Bijeljine. Dodao je i da će Srbija na sebe preuzeti 100 miliona eura, a procijenjena vrijednost radova je 136 miliona eura.

-Važno je da čuvajući mir i stabilnost razvijamo naše ekonomije, da ljudi koji žive i u Srbiji i u RS-u vide da će imati posla, da će njihova deca moći da opstanu na ognjištima, te da ne budu ophrvani brigama od pre 25, 30 godina, kazao je Vučić poslije sjednice Visokog davjeta za saradnju Srbije i bh. entiteta Republike Srpske.

Vučić je govorio i o pomoći Srbije za Drvar, Kostajnicu, Dubicu i Nevesinje, gdje će biti kako on navodi, urađeno mnogo toga, javlja AA. 

-Od izgradnje lokalne infrastrukture, do vodovoda i kanalizacije, obnove objekata, te izgradnje vrtića i škola, naveo je Vučić.

Predsjednik Srbije je kazao i da je bilo riječi o aerodromu u Trebinju za koji je procjena da će biti potrebno između 98 i 100 miliona eura, a za koji je Srbija spremna da uloži između 73 i 75 miliona eura.

Vučiću će na svečanoj akademiji povodom 22. aprila, Dana grada biti uručen ključ Grada sa poveljom počasnog građanina Banja Luke.

komentari (0)