Za Kur'an Časni nikad nije kasno: Efendija Čikarić je dokaz!

Čikarić je pomjerio granice polaganja hifza time što je sa svoje 62 godine, nakon cjeloživotnog druženja sa Časnim Kur'anom, napamet naučio ajete iz Kur'ana...

BiH 08.04.2021, 08:50 28.04.2021, 14:42
Za Kur'an Časni nikad nije kasno: Efendija Čikarić je dokaz!
© Preporod

Nurija ef. Čikarić, jučer je pred komisijom Rijaseta Islamske zajednice za hifz proučio posljednje ajete iz Kur'ana koje je naučio napamet i tako stekao zvanje hafiza Kur'ana Časnog.

Komisiju su činili hfz. Dr. Dževad Šošić, hfz. Dr. Dževad Hrvačić, hfz. Dr. Muhamed Čajlaković i hfz. Dr. Abdul- Aziz Drkić.

Šesdesetdvogodišnji Nurija ef. Čikarić imam je u džematu Plane, Medžlis Islamske zajednice Tuzla. Rođen je 1959. godine u Donjoj Kamenici kod Zvornika. Skroman i pobožan čovjek družio se sa Kur'anom kroz čitavo svoje službovanje u Zvorniku, Sapni i Tuzli. Posljednju godinu i po intenzivno radio na učenju hifza sa muhaffizom Mirnesom ef. Spahićem. Nurija ef. Čikarić je, pručivši posljednje sure Časnog Kur'ana stekao zvanje hifzu-l-Kur'an u svojoj 62. godini života. Time je ef. Čikarić u velikoj mjeri pomjerio granice polaganja hifza u BiH, navodi Preporod. 

Balkannews.ba

komentari (0)