Zamjenik Jensa Stoltenberga stiže u posjetu BiH

Planirano je da se zamjenik generalnog sekretara i ambasadori zemalja članica NATO sastanu sa Predsjedništvom BiH

BiH 23.01.2024, 12:05
Zamjenik Jensa Stoltenberga stiže u posjetu BiH
© Facebook

Sjevernoatlantsko vijeće (NAC), predvođeno zamjenikom generalnog sekretara NATO Mircea Geoană, će 01. i 02. februara 2024. godine, na poziv Bosne i Hercegovine, boraviti u posjeti Sarajevu.

Prvog dana posjete planirano je da se zamjenik generalnog sekretara i ambasadori zemalja članica NATO sastanu sa Predsjedništvom BiH. Sastanak sa Vijećem ministara BiH planiran je istog dana kada i sastanak sa Parlamentom skupštine BiH.

Drugog dana posjete zamjenik GS NATO i ambasadori zemalja članica NATO će razgovarati sa predstavnicima nevladinih organizacija, te sa studentima univerziteta iz Bosne i Hercegovine. U poslijepodnevnim satima, zamjenik GS i NAC će, tokom posjete vojnoj bazi Rajlovac, razgovarati o praktičnim aspektima saradnje između BiH i NATO.

Predviđeni su i sastanci sa komandantom Štaba NATO u Sarajevu brigadnim generalom Pamelom McGaha, narednim komandantom EU snaga u BiH (EUFOR) general majorom Lászlóm Sticzom, visokim predstavnikom za BiH Christianom Schmidtom, te predstavnicima međunarodne zajednice u BiH.

komentari (0)