Zbog obilnih padavina: U Čeliću proglašeno stanje prirodne nepogode

Uslijed obilnih padavina koje su u utorak zahvatile područje općine Čelić u večernjim satima došlo je do izlijevanja svih vodotoka

BiH 31.05.2023, 10:11 01.06.2023, 09:42
Zbog obilnih padavina: U Čeliću proglašeno stanje prirodne nepogode
© AA

Zbog obilnih kiša koje su uzrokovale izlijevanje potoka i rijeka iz korita, Općina Čelić, u Bosni i Hercegovini, proglasila je stanje prirodne nepogode, kazali su jutros iz Kantonalne uprave civilne zaštite Tuzla. 

Uslijed obilnih padavina koje su u utorak zahvatile područje općine Čelić u večernjim satima došlo je do izlijevanja svih vodotoka.

“Najteže je stanje u naseljima Čelić, Brnjik, Lukavica, Ratkovići i Šibošnica. Prema prvim informacijama sa terena oko 30 stambenih objekata je pod vodom te više pomoćnih objekata. Brojni lokalni putevi sinoć su bili u totalnom prekidu kao i nekoliko manjih mostova koji su uništeni“, kazali su iz Kantolane uprave Civilne zaštite Tuzla, piše AA. 

Općinski štab Civilne zaštite na sastanku održanom u utorak uvečer analizirajući stanje na području općine Čelić donio je odluku o proglašenju stanja prirodne nepogode izazvane poplavama.

komentari (0)