Zvizdić: "Još jedna pobjeda države BiH"

Rezolucijama koje je Narodna skupština Republike Srpske usvojila krajem prošle godine predviđeno je da entitet Republika Srpska formira vlastitu vojsku, da BiH izađe iz sistema indirektnog oporezivanja, te da uspostavi svoj VSTV. 

BiH 28.06.2022, 10:50 28.06.2022, 16:34
Zvizdić: "Još jedna pobjeda države BiH"
© AA/Balkan News

Ustavni sud Bosne i Hercegovine poništio je jučer odluke o prijenosu pojedinih strateških državnih nadležnosti na entitet Republika Srpska.

Rezolucijama koje je Narodna skupština Republike Srpske usvojila krajem prošle godine predviđeno je da entitet Republika Srpska formira vlastitu vojsku, da Bosna i Hercegovina izađe iz sistema indirektnog oporezivanja, te da uspostavi svoj VSTV. 

Denis Zvizdić, predsjedavajući Predstavničkog doma BiH, na svom zvaničnom Twitter profilu  naveo je da je dobio Odluku Ustavnog suda BiH po zahtjevu 15 poslanika Predstavničkog doma BiH. 

Ustavni sud je ukinuo odredbe Deklaracije o ustavnim principima NSRS, te zaključke NSRS u vezi prenosa nadležnosti sa države na entitet RS u oblasti pravosuđa, poreza i odbrane. Još jedna pobjeda države BiH, napisao je Zvizdić. 

komentari (0)