Abazović: "Spreman sam da podnesem ostavku"

Abazović je rekao da načelno podržava stav Predsjedništva Demokratske Crne Gore, koje je pozvalo skupštinu da ne razmatra eventualne inicijative o skraćenju mandata prije nego se izaberu četiri člana Sudskog vijeća i makar jedan sudija Ustavnog suda

Region 15.07.2022, 10:38
Abazović: "Spreman sam da podnesem ostavku"
© AA

Crnogorski premijer Dritan Abazović izjavio je sinoć, gostujući na TV Vijestima u emisiji Načisto, da je spreman podnijeti ostavku pod određenim uslovima, nakon izbora pravosudnih organa. 

Abazović je rekao da načelno podržava stav Predsjedništva Demokratske Crne Gore, koje je pozvalo skupštinu da ne razmatra eventualne inicijative o skraćenju mandata prije nego se izaberu četiri člana Sudskog vijeća i makar jedan sudija Ustavnog suda te pozvao sve da daju doprinos oko deblokade pravosuđa, Ustavnog suda. 

- Dobro, idemo na nove izbore, vladu, rekonstrukciju ili neki drugi model. Ali prije toga da odradimo zajednički posao. Ako kolege iz Demokrata, ako sam dobro interpretirao saopćenje, ako je to neki put..., spreman sam da podnesem ostavku, kazao je Abazović.

Dodao je kako je Crna Gora od 30. augusta 2020. godine u mnogo čemu drugačija. 

- Svi procesi koji su se desili, nisu se desili na štetu Crne Gore. To je bila naša obaveza. Ponekad se osjećamo usamljeno u odbrani građanske Crne Gore, to se manifestuje često, ali najvažnije je da proces traje i to više niko ne može zaustaviti, rekao je crnogorski premijer za Vijesti. 

komentari (0)