Ambasador SAD-a Nelson: "Očekujte još imena na američkoj listi sankcionisanih"

Region 09.12.2021, 13:41 09.12.2021, 13:58
Ambasador SAD-a Nelson: "Očekujte još imena na američkoj listi sankcionisanih"
© AA

Američki ambasador u Bosni i Hercegovini Eric Nelson, povodom Međunarodnog dana borbe protiv korupcije koji se obilježava danas, kazao je kako se na američkoj listi sankcionisanih zbog korupcije može očekivati još imena.

- Što se tiče te liste, možete očekivati još imena da se doda listi onih koji su sankcionisani, na koje se sankcije odnose. To je samo jedan nastoj borbe protov korupcije vlasti u Washingtonu. Lista koja je jučer objavljena je globalna lista, a odnosi na one koji su uključeni u koruptivne aktivnost i u najgora kršenja ljudskih prava. Puno je onih koji su na listi uključujući Zapadni Balkan i šire, kazao je Nelson, ambasador Sjedinjenih Američkih Država u BiH.

 Podsjetimo, Ministarstvo finansija SAD-a, jučer je objavilo listu sankcija na kojoj se nalaze imena Milana Radoičića, potpredsjednika Srpske liste, vodeće sprske partije na Kosovu, zatim biznismena Zvonka Veselinovića, Žarka Veselinovića, te još deset osoba. Braća Veselinović, Milan Radoičić, Željko Bojić i Marko Rošić, ističe se u saopštenju američkog ministarstva finansija, označeni su da pripadaju koruptivnim mrežama povezanim sa međunarodnim organizovanim kriminalom.

Mediji u Srbiji povezuju Zvonka Veselinovića i Milana Radoičića, sa vladajućom strankom Aleksandra Vučića. Sa druge strane, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, odbija povezanost sa sankcionisanaim Veselinovićem i Radoičićem.

Balkan News

komentari (0)