Ana Brnabić s potpredsjednikom EBRD-a

Piju je rekao da EBRD nastavlja podržavati Srbiju kroz projekte od vitalnog značaja i najavio nova ulaganja u obnovljive izvore energije i energetsku efikasnost

Region 15.06.2022, 14:18 15.06.2022, 15:06
Ana Brnabić s potpredsjednikom EBRD-a
© Vlada Srbije

Premijerka Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa potpredsjednikom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Alenom Pijuom o nastavku zajedničkog rada na realizaciji projekata koji će doprinijeti razvoju ekonomije Srbije.

Brnabić je izrazila zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom i istakla značaj podrške EBRD u oblastima energetske efikasnosti, razvoju IT sektora i zaštiti životne sredine, saopćeno je iz kabineta premijerke.

Brnabić je upoznala Pijua sa napretkom procesa reformi u oblastima ekonomije, obrazovanja, podizanju ekološke svesti kod najmlađih u okviru školskog programa i značajnom uspehu u domenu digitalizacije. Naglasila da je u narednom periodu prioritetni cilj ulaganje i jačanje IT sektora, u čemu bi podrška EBRD bila od izuzetnog značaja.

Piju je istakao da EBRD nastavlja da podržava Srbiju kroz projekte od vitalnog značaja i najavio nova ulaganja u obnovljive izvore energije i energetsku efikasnost.

komentari (0)