Brnabić: "Ako uslov za pregovore o članstvu budu sankcije Rusiji, opet nećemo ih uvoditi"

Podsjetivši da EU želi da se Srbija prilagodi vanjskopolitičkoj uniji, Brnabić je naglasila da od "principijelnog stava neće odustati, čak i ako to bude uslov za nastavak pregovora o članstvu

Region 05.12.2022, 11:53 06.12.2022, 12:18
Brnabić: "Ako uslov za pregovore o članstvu budu sankcije Rusiji, opet nećemo ih uvoditi"
© AA

Premijerka Srbije Ana Brnabić najavila je da njena zemlja neće odustati od principijelnog stava i neće uvesti sankcije Rusiji, uprkos pozivima Evropske unije.

Govoreći za lokalnu televiziju Pink TV, Brnabić je ocijenila navode da neke zemlje krše sankcije preko Srbije te  je kazala da „nećemo da budemo zemlja preko koje neko drugi krši neke sankcije“.

Podsjetivši da EU želi da se Srbija prilagodi vanjskopolitičkoj uniji, Brnabić je naglasila da od "principijelnog stava neće odustati, čak i ako to bude uslov za nastavak pregovora o članstvu." 

Govoreći o reformi energetskog sektora, Brnabić je na pitanje da li će se na čelu javnih preduzeća iz te oblasti naći i stranci rekla da je „u svakom preduzeću važno da dođe profesionalni mendažment“.

Ocijenila je da će promjene u sektoru energetike biti „duboke“ i važne za stabilnost zemlje, kao i da energetski projekti predstavljaju značajan udio u republičkom budžetu za 2023. godinu, prenosi N1

komentari (0)