Brnabić: "Ne postoji plan B, jedina opcija članstvo u EU"

Navela je da je Evropska unija najuspješniji mirovni projekat u historiji čovječanstva, a "ako neko treba da bude dio tog mirovnog procesa, to je svakako Balkan"

Region 05.07.2023, 14:13 06.07.2023, 15:04
Brnabić: "Ne postoji plan B, jedina opcija članstvo u EU"
© AA

Premijerka Srbije Ana Brnabić naglasila je da njena zemlja nema plan "B", te da je jedina opcija za prosperitetnu budućnost Srbije da postane članica Evropske unije.

Ističući da je Srbija ekonomski, geografski i historijski već dio evropske porodice, Brnabić je istakla da je zemlja u procesu pristupanja EU,  ostvarila najveći napredak u oblasti ekonomije, piše Euroactiv.com. 

Dodala je da je Srbija otvorila dva od pet klastera, koji čine pregovore o pristupanju EU i da se nada da će do kraja godine biti otvoren još jedan. 

- Moram reći da je put često važniji od same destinacije. Promjene koje provodimo, da bismo postali dio EU, uvodimo prije svega zato što su dobre za naše građane, privredu i društvo, istakla je Brnabić. 

Navela je da je Evropska unija najuspješniji mirovni projekat u historiji čovječanstva, a "ako neko treba da bude dio tog mirovnog procesa, to je svakako Balkan". 

komentari (0)