Crveni krst Crne Gore: Za pomoć narodu Turkiye i Sirije prikupljeno 72.094 eura

Crveni krst Crne Gore otvorio žiro račun za prikupljanje pomoći za stanovništvo pogođeno katastrofalnim zemljotresom u Turkiye i Siriji

Region 13.02.2023, 09:37 13.02.2023, 09:53
Crveni krst Crne Gore: Za pomoć narodu Turkiye i Sirije prikupljeno 72.094 eura
© AA

 Za pomoć narodu Turkiye i Sirije, u Crnoj Gori je do sada prikupljeno 72.094 eura, pokazuju jutrošnji podaci Crvenog krsta Crne Gore. 

Riječ je o novčanim donacijama koje su uplaćene od strane fizičkih i pravnih lica.

Crveni krst Crne Gore otvorio žiro račun za prikupljanje pomoći za stanovništvo pogođeno katastrofalnim zemljotresom u Turkiye i Siriji. Broj žiro računa putem kojeg građani mogu uplatiti sredstva je 520-5188-31 kod Hipotekarne banke, piše AA. 

Takođe, aktiviran je sms broj 15888 kod sva tri operatera – Telekom, One i M-tel putem kojeg građani mogu da doniraju sredstva. Cijena slanja jedne sms poruke iznosi 1 euro.

Iz Crvenog krsta Crne Gore je saopšteno da je u ovom trenutku prioritet finansijska podrška, jer prema instrukcijama koje stižu direktno od nacionalnih društava Crvenog polumjeseca Turkiye i Sirije, preporuka je za sada se suzdržati od slanja humanitarne pomoći kako se ne bi ometao proces spašavanja ljudi iz ruševina, te kako bi se izbjegle komplikovane logističke procedure.

komentari (0)