Dan državnosti u Crnoj Gori: Pouzdan susjed i uvažena članica NATO-a...

Crnogorski predsjednik je, također, podsjetio da je Crna Gora prvi put zvanično priznata i potvrđena kao nezavisna država na Berlinskom kongresu, 13.jula, prije 143 godine...

Region 13.07.2021, 09:31 13.07.2021, 11:28
Dan državnosti u Crnoj Gori: Pouzdan susjed i uvažena članica NATO-a...
© AA

Povodom obilježavanja Dana državnosti Crne Gore, kojeg ta zemlja obilježava danas, crnogorski predsjednik Milo Đukanović kazao je ako je Crna Gora pouzdan susjed, uvažena članica NATO-a i lider u pregovaračkom procesu za članstvo u EU.

Đukanović je poručio kako su danas pred njegovom zemljom novi izazovi, ali da nema bojazni za njenu evropsku budućnost.

- Crna Gora je davno prošla raskršće na kojem je izabrala svoj europski put, s kojeg nema skretanja ni povratka. Bez obzira što postoje, i u Crnoj Gori i izvan Crne Gore, oni koji bi to željeli, rekao je Đukanović.

Crnogorski predsjednik je, također, podsjetio da je Crna Gora prvi put zvanično priznata i potvrđena kao nezavisna država na Berlinskom kongresu, 13.jula, prije 143 godine.

- Time smo i formalno postali dio civilizacijskog kruga evropskih naroda i država, u kojem svoje mjesto želimo da zauzmemo i u ovom vremenu, kazao je Đukanović.

Kako je naveo, tada, krajem 19. vijeka, Crna Gora je stekla ugled države u kojoj se poštuju prava i slobode svih njenih državljana, posebno pripadnika manjinskih naroda, piše AA.

- Iz tog vremena baštinimo međunacionalni sklad na koji je tako ponosna današnja, građanska Crna Gora, dodao je Đukanović.

komentari (0)