Emine Erdogan i Sanja Musić Milanović posjetile Osnovnu školu “Matija Gubec“ u Zagrebu

Region 08.09.2022, 15:30 08.09.2022, 15:32
Emine Erdogan i Sanja Musić Milanović posjetile Osnovnu školu “Matija Gubec“ u Zagrebu
© TCCB

Emine Erdogan, supruga turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana, posjetila je Osnovnu školu “Matija Gubec“ u Zagrebu i to u društvu Sanje Musić Milanović, supruge hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića.

Turski predsjednik Erdogan boravi u zvaničnoj posjeti u Hrvatskoj, a u njegovoj delegaciji je i njegova supruga koja je u društvu prve dame Hrvatske posjetila školu u kojoj se provodi poseban sportski projekt o zdravoj prehrani i načinu života.

Emine Erdogan i Sanja Musić Milanović pregledale su učionice i prostore za aktivnosti škole u kojima su održani treninzi u okviru projekta koji se sprovodi sa ciljem unapređenja životnih vještina u pet glavnih tema koje se sastoje od zdravlja, fizičke aktivnosti, ishrane, radnog okruženja i očuvanja okoliša.

Školski zvaničnici su istakli i to da se u školi obroci za muslimanske učenike pripremaju od halal hrane.

Prva dama Erdogan je tu posjetu komentirala i na svom nalogu na društvenim mrežama.

“Posjetili smo Osnovnu školu Matija Gubec sa suprugom predsjednika Hrvatske Sanjom Musić Milanović. Gospođa Milanović je dala važne informacije o Sportskom projektu koji je realizovala za pomoć djeci kako usvojiti zdrav način života u ranoj dobi“, navela je Erdogan, prenosi AA.

komentari (0)