Generalni konzul Turske u Novom Pazaru: Odnosi Turske i Srbije dostigli historijski vrhunac

U razgovoru generalni konzul Turske u Novom Pazaru, Bašar Bašol je dodao i da direktne investicije Turske iznose oko 250 miliona dolara...

Region 09.09.2021, 09:42
Generalni konzul Turske u Novom Pazaru: Odnosi Turske i Srbije dostigli historijski vrhunac

Generalni konzul Turske u Novom Pazaru Bašar Bašol kazao je za Tanjug da su bilateralni odnosi između Turske i Srbije dostigli su historijski vrhunac, ističući da je obim trgovine te dvije zemlje dostigao nivo od 1,5 milijardi dolara.  Bašol je, također, naglasio da je bilateralni cilj obima trgovine postavljen na tri milijarde dolara u srednjeročnom i pet milijardi u dugoročnom smislu. 

U razgovoru generalni konzul Turske u Novom Pazaru je dodao i da direktne investicije Turske iznose oko 250 miliona dolara.  Bašol se dodatako i  radova na rekonstrukciji puta Tutin-Novi Pazar te je istakao kako će taj put, dužine 23 kilometra, biti gotov u prvoj polovini 2022. godine. Naglasio je kako je to samo jedan od infrastrukturnih projekata u tom dijelu Srbije koji se izvodi zajedno sa turskim firmama.

Osim tog puta, Bašol se osvrnuo i na autoput Beograda i Sarajeva, ističući da će taj autoput doprinijeti razvoju i prosperitetu regiona.

komentari (0)