Islamska zajednica u Crnoj Gori otvorila žiro račun za pomoć narodima Turkiye i Sirije

Pozvali su sve imame na terenu, da u svim džamijama u Crnoj Gori, u petak 10. februara 2023. godine nakon džuma namaza organizuju sergije za pomoć turskom i sirijskom narodu

Region 08.02.2023, 11:24
Islamska zajednica u Crnoj Gori otvorila žiro račun za pomoć narodima Turkiye i Sirije
© AA

Mešihat Islamske zajednice u Crnoj Gori saopštio je da će omogućiti da se narodima Turske i Sirije pomogne u novcu putem njihovog žiro računa. 

- Prirodne nepogode, nesreće i iskušenja uvijek probude u čovječanstvu osjećaj čovječnosti. Znamo da za saniranje posljedica stravičnog zemljotresa u danima koji predstoje, potrebno je mnogo energije, resursa i dobre volje. Dokazana darežljivost i humanost turskog naroda i države stigla je u mnoge krajeve svijeta, pa i do nas. Pokušajmo da makar dio tog dobročinstva uzvratimo. Baš zato što će u saniranju trajnih posljedica zemljotresa biti potrebno dosta novca, omogućićemo da se narodima Turkiye i Sirije pomogne u novcu putem žiro računa Mešihata Islamske zajednice u Crnoj Gori i džumanskih sergija, pojasniili su iz Mešihata Islamske zajednice u Crnoj Gori.

Pozvali su sve imame na terenu, da u svim džamijama u Crnoj Gori, u petak 10. februara 2023. godine nakon džuma namaza organizuju sergije za pomoć turskom i sirijskom narodu, piše AA. 

- Broj žiro računa za uplate je 510-1076-13 kod Crnogorska komercijalna banka – Sa naznakom: Za narod Turske i Sirije, navodi se u saopštenju.

komentari (0)