Kosovo: Američki vojnici KFOR-a izvode vazdušnu obuku u opštini Južna Mitrovica

Očekuje se da će zbog sigurnosnih razloga saobraćaj na putu koji se nalazi pored terena za obuku periodično biti obustavljan tokom obuke

Region 21.08.2023, 14:58 23.08.2023, 14:08
Kosovo: Američki vojnici KFOR-a izvode vazdušnu obuku u opštini Južna Mitrovica
© AA

 Iz mirovne misije NATO-a na Kosovu (KFOR) saopšteno je da će u narednim danima, američki kontingent raspoređen u Regionalnoj komandi KFOR-a Istok, izvesti vazdušno-desantnu aktivnost na otvorenom polju kod Polaca, u opštini Južna Mitrovica. 

“Aktivnosti statičnog skoka će uključiti padobrance iz Nacionalne garde SAD-a i američki helikopter iz avijacije Bondsteel Task Force, kako bi se održale specifične sposobnosti koje se odnose na vazdušne jedinice”, navode iz KFOR-a.

Očekuje se da će zbog sigurnosnih razloga saobraćaj na putu koji se nalazi pored terena za obuku periodično biti obustavljan tokom obuke, prenosi AA. 

Iz KFOR-a je prošle nedelje najavljeno da će narednih dana biti pojačano kretanje trupa i vozila KFOR-a unutar Kosova, zbog uobičajene procedure primopredaje kontingenata i zbog vežbi za testiranje i održavanje operativnih sposobnosti kako bi se obezbedio isti nivo obučenosti i spremnosti svih jedinica KFOR-a, koje dolaze na teren.

KFOR se sastoji od približno 4.500 vojnika koje obezbeđuje 27 savezničkih i partnerskih zemalja. KFOR nastavlja da pomaže u održavanju bezbednog i mirnog okruženja i slobode kretanja za sve ljude i zajednice na Kosovu, u skladu sa svojim mandatom.

komentari (0)