Kosovo: Britanski vojnici u sastavu KFOR-a patroliraju duž granične linije

Britanski vojnici iz strateških rezervnih snaga NATO-a patroliraju duž granične linije i obezbjeđuju inžinjerska sredstva kako bi pomogli u poboljšanju bezbjednosti u lokalnoj školi na Kosovu, saopšteno je na Facebook stranici KFOR-a

Region 23.10.2023, 13:18 24.10.2023, 10:10
Kosovo: Britanski vojnici u sastavu KFOR-a patroliraju duž granične linije
© NATO Kosovo force/ KFOR/ FACEBOOK

 Vojnici iz Velike Britanije koji su nedavno stigli kao pojačanje KFOR-u, patroliraju duž granične linije Kosova.

“Britanski vojnici iz strateških rezervnih snaga NATO-a patroliraju duž granične linije i obezbeđuju inžinjerska sredstva kako bi pomogli u poboljšanju bezbjednosti u lokalnoj školi na Kosovu”, saopšteno je na Facebook stranici KFOR-a.

Dodaje se da je ta jedinica mobilisana nakon povećanih tenzija na Kosovu, kako bi se osigurala sposobnost KFOR-a da ispuni svoj mandat održavanja sigurnog i bezbednog okruženja za sve zajednice na Kosovu.

Početkom oktobra na Kosovo je stigao kontingent od 200 britanskih vojnika da pojača mirovnu misiju NATO snaga na Kosovu (KFOR), nakon nasilnog napada na Kosovsku policiju 24. septembra i povećanja tenzija u region. Vojnici iz 1. bataljona Kraljevskog puka princeze od Velsa pridružili su se tada britanskom kontingentu od 400 vojnika koji se nalazio na Kosovu, piše AA. 

komentari (0)