Kosovska policija: Nema slanja specijalnih jedinica na sjever Kosova

Dodaje se da kosovska policija kontinuirano prati dešavanja u zemlji, uključujući dešavanja u Sjevernoj Mitrovici i vrši profesionalne procene u skladu sa kojima preduzima neophodne, razumne i zakonske mjere za rješavanje bezbjednosne situacije i profesionalno reagovanje u slučaju narušavanja građanske bezbjednosti ili ustavnog poretka.

Region 05.11.2022, 16:53 05.11.2022, 16:56
Kosovska policija: Nema slanja specijalnih jedinica na sjever Kosova
© AA

Policija Kosova je saopštila da u skladu sa trenutnom situacijom i dešavanjima u zemlji ima svoje operativne planove za očuvanje ustavnog poretka Kosova, slobode kretanje i očuvanja reda i mira širom zemlje. 

U saopštenju dostavljenom medijima navedeno je da “policijske jedinice javnog reda i granične jedinice po službenoj dužnosti kruže/kreću se u zavisnosti od obaveza i policijskih zadataka, ali nema angažovanja, niti slanja specijalnih jedinica na sjever Mitrovice, kako je objavljeno u medijima”.

Dodaje se da kosovska policija kontinuirano prati dešavanja u zemlji, uključujući dešavanja u Sjevernoj Mitrovici i vrši profesionalne procene u skladu sa kojima preduzima neophodne, razumne i zakonske mjere za rješavanje bezbjednosne situacije i profesionalno reagovanje u slučaju narušavanja građanske bezbjednosti ili ustavnog poretka, prenosi AA. 

“Policija Kosova će, prema potrebi i operativnim procjenama, angažovati svoje osoblje, radi obavljanja poslova i zakonskih ovlašćenja, kako bi se garantovala opšta bezbjednost u zemlji, kao i bezbjednost svih građana bez razlike”, piše u saopštenju.

komentari (0)