Kosovski vojnici iz ruševina u Hatayu izvukli i majku ranije spašene djevojčice

Podsjetimo, Kosovske bezbjedonosne snage jučer su u večernjim satima uspjeli da izvuku dvogodišnje dijete iz ruševina

Region 09.02.2023, 10:35 09.02.2023, 10:51
Kosovski vojnici iz ruševina u Hatayu izvukli i majku ranije spašene djevojčice
© AA

 Ekipe za potragu i spašavanje Kosovskih bezbjednosnih snaga, sinoć su u Hatayu, u Turkiye, uspjele da iz ruševina izvuku i majku od prethodno spašenog dvogodišnjeg djeteta. 

Ministar odbrane Kosova Armend Mehaj čestitao je pripadnicima Kosovskih bezbjednosnih snaga na ovom uspjehu.

- Nakon što su izvukli dijete, dvogodišnju djevojčicu, naši junaci i heroine su kontinuiranim naporima i nesebičnim zalaganjem uspjeli da izvuku i njenu majku iz ruševina. Čestitamo, naš ponos!, naveo je Mehaj.

Iz Kosovskih bezbjedonosnih snaga je jučer saopšteno da timovi za potragu i spašavanje Kosovskih bezbjednosnih snaga djeluju punim kapacitetom u regionu Hataya, koji je najteže pogođen u razornom zemljotresu od ponedeljka, piše AA. 

- Naši timovi su tokom akcije koju izvode naišli na žrtve u srušenim zgradama, ali prioritet imaju ona mjesta na kojima su otkrivene žive osobe, a svi spasilački timovi iz cijelog sveta dali su prioritet da spase što više života, navedeno je u saopštenju.

Specijalisti urbane potrage i spasavanja KBS-a, kao i timovi hitne medicinske pomoći i jedinice pasa tragača, učestvuju u operaciji potrage i spašavanja u koordinaciji sa turskim vlastima i spasilačkim timovima iz drugih zemalja sveta.

Podsjetimo, Kosovske bezbjedonosne snage jučer su u večernjim satima uspjeli da izvuku dvogodišnje dijete iz ruševina. 

komentari (0)