Krivokapić računa na poziciju premijera Crne Gore do 2024.

Premijer Crne Gore se osvrnuo i na turizam u 2020. godini ističući da je zbog zatvorenih granica za turiste iz regiona, nova vlada je odmah pribjegla zaduživanju. To je Krivokapić opisao kao obezbjeđivanje sigurnosti i rezervi za eventualne poremećaje.

Region 23.07.2021, 10:42 23.07.2021, 12:13
Krivokapić računa na poziciju premijera Crne Gore do 2024.
© AA

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić u svom intervjuu za BBC na srpskom rekao kako računa da će na poziciji predsjednika Vlade Crne Gore ostati do 2024. godine. Govoreći za BBC istakao je kako je privreda ono što interesuje njegov kabinet.

- Mi smo do jula ostvarili impozantan rezultat, smanjili pad za devet odsto - to je najbolji rezultat u Evropi, ali mi se ne takmičimo u tome šta je najvažnije u Evropi, već kako građani žive, rekao je premijer.

Premijer Crne Gore se osvrnuo i na turizam u 2020. godini ističući da je zbog zatvorenih granica za turiste iz regiona, nova vlada je odmah pribjegla zaduživanju. To je Krivokapić opisao kao obezbjeđivanje sigurnosti i rezervi za eventualne poremežaje.

- Postojala je fama u narodu da, ako dođe do smjene vlasti, neće biti plata i penzija. Osnovni zadatak ove vlade bio je da obezbijedi sigurnost i mi smo u tome uspjeli - iako su ekonomski parametri pokazali da treba smanjiti plate i penzije, mi nijesmo to uradili, rekao je Krivokapić.

Krivokapić je, između ostalog, također najavio i poboljšanje odnosa sa Beogradom i kako on nije neprijatelj bilo koga a posebno ne Srbije te je odnose sa Srbijom opisao kao „pokušaj vođenja hladnog rata“.

- Ja nijesam neprijatelj bilo koga, a posebno ne mogu biti neprijatelj Srbije. U političkom smislu, dešavaju se čudne relacije, posebno otkad je proteran ambasador (Vladimir) Božović, a od ove vlade se očekivalo da uradi nešto po tom pitanju dok mi samo želimo da primjenjujemo zakon jer je u istoriji bilo samo dva slučaja vraćanja ambasadora posle proterivanja. Hladni rat suštinski ne postoji već je to odnos politike koji se preslikava na druge subjekte. Beograd izričito podržava Demokratski front i tako dokazuje da njima nisu bitni oni koji se zaista nalaze na vlasti nego oni koji su projektovani kao najbolji predstavnici srpskog naroda u Crnoj Gori, rekao je Zdravko Krivkokapić, premijer Crne Gore.

komentari (0)