Lideri DF-a žele novu vladu ili izbore, Krivokapić, Bečić i Abazović protiv

Region 25.06.2021, 11:00 25.06.2021, 11:11
Lideri DF-a žele novu vladu ili izbore, Krivokapić, Bečić i Abazović protiv

Parlamentarna većina crnogorskog parlamenta lideri DF-a Andrija Mandić, Milan Knežević i Nebojša Medojević poručili su nezadovoljni razvojem situacije i traže novu Vladu kao i da Zdravko Krivokapić podnese ostavku. Poručili su da ako se ne iznađe rješenje da će se oformiti prelazna vlada i raspisati novi izbori koji bi se održali najkasnije do kraja decembra.

DF-ovi lideri istakli su nezadovoljstvo Vladom Crne Gore  ističući da su očekivali da ta vlada bude vlada krupnih reformskih iskoraka. Lideri ove politčke stranke kazali su da je njihova ideja biranja nove vlade naišla na podršku kolega. Andrija Mandić ističe kako je bilo i onih koji tu ideju nisu podržali ali i da je najbitnije da „niko ne smatra da treba zadržati postojeće stanje“.

Njegov kolega Nebojša Medojević tvrdi kako postojeća vlada nije ispunila nijedno obećanje koje je koalicija Za budućnost Crne Gore dala te je u skladu sa tim ističu da su neophodne promjene.

Sa druge strane, nakon spekulacija o političkoj krizi i njenog rješenja Zdravko Krivokapić, Dritan Abazović i Aleksa Bečić, koji su potpisnici sporazuma na osnovu kojeg je formirana aktuelna vlada, izdali su saopštenje u kojem navode da su protiv rušenja Vlade jer je u Crnoj Gori potrebna stabilnost uz neodložno sprovođenje korjenitih reformi. U svom saopštenju, piše RTS, trojac je istakao kako izborna pobjeda predstavlja najveću vrijednost njihovog političkog rada koja je iznad lićnih i partijskih ambicija.

Aktuelna Vlada uživa punu podršku potpisnika ovog saopštenja, a o eventualnim promenama u njenom sastavu i načinu delovanja neophodno je sprovesti otvoren i konstruktivan dijalog između Vlade i parlamentarne većine, piše u saopštenju, prenosi RTS.

rivokapić, Abazović i Bečić ističu kako je neprihvatljivo uplitanje inostranog faktora u rješavanju unutrašnjih pitanja koja se tiču Crne Gore kao i to da djelovanje vlade treba da bude usmjereno na četiri teme-ekonomski razvoj, pridruživanje države EU, borbu protiv korupcije, organizovanog kriminala i izbornog zakonodavstva.

Podsjetimo, nakon što je Skupština Crne Gore usvojila Rezoluciju o genocidu u Srebrenici a ministar ljudskih prava Vladimir Leposavić razriješen dužnosti, opstanak vladajuće koalicije doveden je u pitanje.

komentari (0)