Novi predsjednik Albanije Bajram Begaj položio zakletvu

Izrazivši da će podržati saradnju svih političkih partija na pronalaženju zajedničkog jezika, Begaj je naveo da svi treba da imaju osjećaj odgovornosti i da poštuju odluke nadležnih organa

Region 25.07.2022, 10:14 26.07.2022, 12:40
Novi predsjednik Albanije Bajram Begaj položio zakletvu
© AA

Novi predsjednik Albanije Bajram Begaj položio je zakletvu na Ustav na ceremoniji održanoj u parlamentu.

Begaj je na ceremoniji istakao kako je tu odgovornost preuzeo u historijskom trenutku kada je Albanija stupila na svoj nepovratni europski put.

- Danas sam se zakleo da ću služiti Ustavu, nacionalnim interesima i napretku albanskog društva i ispunjavati svoju dužnost u skladu sa principima Ustava, rekao je Begaj.

Izrazivši da će podržati saradnju svih političkih partija na pronalaženju zajedničkog jezika, Begaj je naveo da svi treba da imaju osjećaj odgovornosti i da poštuju odluke nadležnih organa.

Nakon ceremonije inauguracije, Begaj je preuzeo dužnost od svog prethodnika Ilira Mete, piše AA. 

Predsjednik Ustavnog suda Vitore Tusha uručio je Ustav Begaju.

- Bit ću sluga svog naroda, predstavnik našeg nacionalnog jedinstva i nepokolebljivi pobornik evroatlantskog puta svih Albanaca koji žive i rade u Albaniji, na Kosovu, u Sjevernoj Makedoniji, Crnoj Gori, Preševskoj dolini i drugdje, kazao je Begaj.

Begaj, koji je obavljao dužnost načelnika Generalštaba, izabran je za predsjednika na parlamentarnim izborima 4. juna 2022. godine.

komentari (0)