Pohvale Vučića na račun turskog predsjednika: Turkiye je napredovala pod Erdoganovim rukovodstvom

Region 07.09.2022, 16:03
Pohvale Vučića na račun turskog predsjednika: Turkiye je napredovala pod Erdoganovim rukovodstvom
© AA

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je danas pohvalno o turskom predsjedniku Recepu Tayyipu Erdoganu, tokom njegove posjete Srbiji te poručio kako je Turkiye mnogo napredovala pod Erdoganovim rukovodstvom.

Erdogan je u okviru regionalne turneje, nakon posjete Bosni i Hercegovini, danas boravio u Beogradu, glavnom gradu Srbije, gdje se sastao sa srbijanskim kolegom Aleksandrom Vučićem.

Srbijanski predsjednik tokom konferencije za novinare nije štedio riječi te iznio pohvale na račun svog turskog kolege Erdogana.

"Želim da zahvalim (Erdoganu) na tome što uvek ima vremena da razmatra situaciju u regionu, bez obzira na naše razlike u odnosu prema Kosovu i Metohiji ili Prištini. Uvek je predsednik Erdogan bio taj koji je insistirao na miru, stabilnosti, na pronalaženju diplomatskih rešenja", rekao je Vučić, piše AA. 

Zahvalio je Erdoganu, kako je rekao, na njegovoj korektnosti i svemu što pokazuje prema Srbiji.

"Čovek koji je uvek veoma vodio računa i pokazuje respekt i poštovanje prema našoj, i teritorijalno i po broju stanovnika, maloj zemlji. Mi smo dužni da prema Turkiye pokažemo veliko poštovanje i da uvek na isti način odgovorimo", dodao je Vučić.

Pozvao je sve Turke da dolaze u Srbiju što je moguće češće, da se u Srbiji osjećaju kao kod svoje kuće, a da će se oni potruditi da budu dobri domaćini.

"Isto tako pozivam i naše ljude da idu ne samo u Istanbul, nego i u Ankaru i sva druga mesta, gdje mogu da vide koliko je ta velika zemlja napredovala pod rukovodstvom predsednika Erdogana i koliko toga još možemo od njih da naučimo", zaključio je Vučić.

komentari (0)