Produžen kućni pritvor policajcu Dejanu Pantiću

Protiv ove odluke nezadovoljne strane imaju pravo žalbe Apelacionom sudu Kosova

Region 06.01.2023, 10:38 07.01.2023, 15:31
Produžen kućni pritvor policajcu Dejanu Pantiću
© AA

Osnovni sud u Prištini je bivšem pripadniku Kosovske policije Dejanu Pantiću okrivljenom za terorističko djelo produžio kućni pritvor na još dva mjeseca. 

Dejan Pantić je okrivljen za krivično djelo "Izvršenje terorističkog djela u saizvršilaštvu" zbog organizovanja napada opštinsku kancelariju Centralne izborne komisije na sjeveru Kosova.

- Sudija za prethodni postupak je danas, 5. januara, usvojio zahtjev Specijalnog tužilaštva Republike Kosovo da se nastavi mjera kućnog pritvora okrivljenom D. P. u trajanju od dva mjeseca, do 9. marta 2023. godine", navedeno je u odluci.

Protiv ove odluke nezadovoljne strane imaju pravo žalbe Apelacionom sudu Kosova.

Pantića je Kosovska policija uhapsila na graničnom prelazu Jarinje 10. decembra i to je bio povodom da istoga dana lokalni Srbi postave barikade na magistralnim putevima na sjeveru Kosova.

Nakon što je Osnovni sud u Prištini 28. decembra donio odluku da se uhapšenom Dejanu Pantiću mjera zatvora zamjeni kućnim pritvorom, lokalni Srbi su odlučili da uklone barikade, piše AA. 

Iz Specijalnog tužilaštva Kosova je tada odluka da se Pantić prebaci u kućni pritvor obrazložena njegovim lošim zdravstvenim stanjem i time da nije mogao da uživa prava koja mu kao pritvoreniku pripadaju, zbog okolnosti nastalih blokiranjem puteva na sjeveru Kosova.

komentari (0)