Protesti protiv formiranja manjinske vlade: Rješenje prijevremeni izbori?

Bečić je poručio da slobodan čovjek ne može da izabere da prekroji izbornu volju građana, dodajući da Demokrate žele da narod riješi novonastalu situaciju

Region 10.02.2022, 12:12 10.02.2022, 12:18
Protesti protiv formiranja manjinske vlade: Rješenje prijevremeni izbori?
© AA

U Podgorici je sinoć održan protest protiv najave formiranja manjinske vlade Crne Gore, nakon što su prošle sedmice izglasanja nepovjerenja Vladi Zdravka Krivokapića i predsjedniku Skupštine Aleksi Bečiću. 

Na protestu, na kojem se okupilo oko hiljadu građana, lider Demokratske Crne Gore i bivši predsjednik Skupštine Aleksa Bečić je poručio da je rješenje političke krize održavanje vanrednih parlamentarnih izbora.

- Nije se ovaj dični narod okupio zbog bilo čije fotelje, već zbog odbrane narodne volje i glasova građana, koji su bez bilo kakvog interesa glasali za promjene, rekao je Bečić uoči protestne šetnje.

On je kazao da su se ljudi večeras okupili da kažu "ne" nepravdi, kršenju Ustava i osnovnih demokratskih principa.

- Ko god da je udario na narodnu volju, taj se uvijek odbio od tog stuba jačine, čestitosti i nepokolebljivosti, rekao je Bečić.

On je naveo da se večeras ujedinila Crna Gora koja ne trpi izdaju, obmanu, nepravdu i prevaru.

Bečić je rekao da se ovih dana čula, kako je rekao, izlizana teza da se okupljeni na skupu žele boriti za fotelje.

- Mi, koji smo na ulicama godinama i decenijama, se suprotstavljamo tiraniji, diktaturi i prevari. Ja sam došao bez fotelje, ali slobodno, među svojim narodom, rekao je Bečić.

On je kazao da se ovih dana čuje i teza da se manjinskom vladom Demokratska partija socijalista (DPS) ne vraća na vlast.

- Kažu da se ne vraća DPS, koji će činiti dvije trećine nove parlamentarne većine, bez kog se neće moći donijeti nijedna odluka, rekao je Bečić.

On je naveo da se na večerašnjem skupu brane postignuti rezultati u proteklih godinu i po, odnosno povaćanja plata, penzija, besplatni udžbenici, dječiji dodaci i naknade majkama.

- To nije odbrana bilo kog čovjeka zato što te naknade, povećanja i dodatke nije dobio jedan čovjek ili nacija, već svi, rekao je Bečić.

On je poručio da slobodan čovjek ne može da izabere da prekroji izbornu volju građana, dodajući da Demokrate žele da narod riješi novonastalu situaciju.

- Zato zahtijevamo raspisivanje lokanih izbora. Tražimo i raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora, rekao je Bečić.

Protestu su prisustvovali i pojedini poslanici DF-a, javlja AA. 

komentari (0)