Rakić sa Vučićem: "Ako neko krene da oduzme našu imovinu, a to su i tablice, pružit ćemo otpor"

Pojasnio je da kada kaže miran demokratski otpor naroda, oni to zaista i žele i misle

Region 27.10.2022, 12:19 28.10.2022, 14:10
Rakić sa Vučićem: "Ako neko krene da oduzme našu imovinu, a to su i tablice, pružit ćemo otpor"
© AA

 Predsjednik Srpske liste i ministar za zajednice i povratak Kosova Goran Rakić kazao je kako je danas održan sastanak s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. 

- Ono što mogu da vam kažem, taj sastanak nikad nije bio kraći, ali smo dobili čvrste garancije i uveravanja da će predsednik Vučić i država Srbija biti uz svoj narod, kazao je Rakić.

Dodao je kako su poslate jasne poruke.

- Ono što je važno i za vas i za nas koji živimo dole, je to da smo predsedniku Vučiću jasno rekli i tražili od njega da ukoliko kosovske bezbednosne snage, specijalne jedinice policije ili bilo ko drugi, i ponovit ću još jednom, bilo ko drugi, krene da oduzma našu imovinu, a naša imovina su i te tablice, što je i povod današnjeg sastanka, i ta vozila, da ćemo iskoristiti sva sredstva i demokratskim mirnim putem pružiti otpor i bit će to otpor naroda, kazao je Rakić.

Pojasnio je da kada kaže miran demokratski otpor naroda, oni to zaista i žele i misle.

- Ali, ne znamo u šta će se sve to pretvoriti i kako će se situacija dalje na terenu odvijati. Ponovit ću još jednom – miran demokratski, nenasilan otpor naroda, koji nažalost moram da priznam i kažem svima vama, ne znam ni ja, a ne zna ni niko od nas koji živimo dole, u šta će se sve to pretvoriti i šta će to sve izroditi ukoliko neko nasilno krene da oduzima našu imovinu, kazao je Rakić.

Čestitao je narodu i građanima koji ovih dana trpe velike pritiske, a dobijaju i se i instrukcije o preregistraciji vozila, piše AA. 

- Samo su dva lica sa severa izvršila registraciju u registracionim centrima na severu Kosova. Iako Priština vodi kampanju svake vrste, uložila je dosad nekoliko miliona eura, Srbi su prepoznali tu propagandu i naravno i dalje veruju, kao što su i oduvek verovali samo državi Srbiji i predsedniku Aleksandru Vučiću. Još jednom moram da kažem, da ukoliko Priština krene nasilno sa nekom akcijom koja se tiče oduzimanja vozila na KM tablice, blokirat ćemo sve prelaze i ulaze od severa pa ulaze ka centralnom Kosovu na jugu, kazao je Rakić.

komentari (0)