Rama: "Albanci trebaju da se ujedine"

Rama je kazao da je put do ujedinjenja koji on zamišlja kraći ali da je Kurti taj koji treba odlučiti šta će Kosovo uraditi

Region 17.02.2023, 12:36 20.02.2023, 10:35
Rama: "Albanci trebaju da se ujedine"
© AA

Albanski premijer Edi Rama rekao je da Srbija treba da prizna Kosovo, da zatraži oproštaj za sve ratne zločine na teritoriji Kosova i da Albanci treba da budu ujedinjeni.

Gostujući na TV Kljan, Rama je istakao da oni žele isto što i kosovski premijer Kurti, ali da su njihove metodologije različite, Rama je naglasio da Albanci moraju da se ujedine. Ponovio je kako i kosovski premijer također želi ali da se ne slaže oko puta kojim idu do toga.

- Albanci se moraju ujediniti. Naravno i Kurti želi isto, ali ja drugačije razmišljam o putu do toga, kazao je albanski premijer. 

Rama je kazao da je put do ujedinjenja koji on zamišlja kraći ali da je Kurti taj koji treba odlučiti šta će Kosovo uraditi, prenosi Radio - televizija Vojvodine. 

- Opšte je poznato da ja imam svoje ideje i svoj pristup, cilj je isti, mislim da Srbija treba da prizna Kosovo, da traži oproštaj, a na kraju ovog procesa Albanci treba da se ujedine, rekao je Rama.

komentari (0)