Rama optužio SAD i EU: "Barikade na Kosovu prihvaćene kao sredstvo mirnog protesta"

Rama je, komentarišući uklanjanje barikada na kosovu, kazao da se snažno ne slaže sa svojim saveznicima da bi barikade mogle biti sredstvo mirnih demonstracija

Region 30.12.2022, 10:45 30.12.2022, 11:10
Rama optužio SAD i EU: "Barikade na Kosovu prihvaćene kao sredstvo mirnog protesta"
© AA

Albanski premijer Edi Rama optužio je SAD i EU da prihvataju barikade na Kosovu kao sredstvo mirnog protesta.

Kako piše Kosovo-online, Rama je, komentarišući uklanjanje barikada na kosovu, kazao da se snažno ne slaže sa svojim saveznicima da bi barikade mogle biti sredstvo mirnih demonstracija.

Ističući da je napetost u kosovsko-srpskoj napetosti ovog puta eskalirala i da je emisija trajala  malo duže, Rama je rekao: "Ništa novo, emisija je trajala malo duže, tenzija je malo porasla, riječi su se razmjenjivale uz malo više vatre, vojni manevri su imali malo više potiska, ali kraj je bio isti i svi su se vratili kući, neko sa svojom pobjedom kao i uvijek!"

Kosovski premijer Albin Kurti je, s druge strane, prokomentarisao uklanjanje barikada, rekavši da su se "oni koji su sami sebe blokirali džabe umorili. 

Kurti je dodao je: "Barikade se uklanjaju. U nedelju smo rekli da je pitanje dana kada će se ukloniti. Još bolje da se ovo uradi bez intervencije naše policije. Sami su postavili barikade, sami su ih uklonili". 

komentari (0)