Republika Kosovo primila zahvalnicu Erdogana: Vaša pomoć je dala veliki doprinos turskom narodu

Turski predsjednik Erdogan je zahvalio u svoje i u ime svoje nacije na suosećanju i podršci koju je Kosovo za kratko vrijeme poslalo u Kahramanmaraš

Region 28.03.2023, 09:18 29.03.2023, 13:57
Republika Kosovo primila zahvalnicu Erdogana: Vaša pomoć je dala veliki doprinos turskom narodu
© AA

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani primila je zahvalnicu predsjednika Turkiye Recepa Tayyipa Erdogana za pomoć i podršku nakon razornog zemljotresa u Turkiye, prenosi Anadolija.

Turski predsjednik Erdogan je zahvalio u svoje i u ime svoje nacije na suosećanju i podršci koju je Kosovo za kratko vrijeme poslalo u Kahramanmaraš, gde je zemljotres direktno pogodio deset provincija.

- Činjenica da prijateljske zemlje stoje uz nas u ovakvim slučajevima prirodnih katastrofa daje nam snagu da izdržimo, navodi se u pismu Erdogana.

U pismu se navodi da je pomoć Republike Kosovo dala veliki doprinos ljudima koji se bore sa šokantnim posljedicama zemljotresa.

- Vaša pomoć je dala veliki doprinos našem narodu, koji se bori sa šokantnim posljedicama zemljotresa u ovim teškim zimskim danima. Napori vašeg tima za potragu i spašavanje da spase živote ljudi zarobljenih u ruševinama uvijek će se pamtiti sa zahvalnošću, naveo je turski predsjednik.

On je na kraju izrazio najbolje želje za zdravlje i sreću predsjednice Osmani, kao i za blagostanje i prosperitet prijateljskog i bratskog naroda Kosova.

komentari (0)