Sastanak vlada Sjeverne Makedonije i Albanije: Bliska saradnja dvije zemlje

Izražavajući zadovoljstvo što će razgovarati o budućnosti dvije zemlje Kovačevski je rekao da sa Edijem komunicira često te da je saradnja ministarstava i institucija dvije zemlje bliska i da se osjećaju kao da su “svi kod svoje kuće„

Region 14.11.2022, 14:14 16.11.2022, 14:58
Sastanak vlada Sjeverne Makedonije i Albanije: Bliska saradnja dvije zemlje
© Twitter/ Dimitar Kovačevski

Vlade Sjeverne Makedonije i Albanije održale su zajednički sastanak vlada u glavnom gradu Skoplju.

Sastankom koji je održan u zgradi Vlade Sjeverne Makedonije predsjedavali su premijer Dimitar Kovačevski i albanski premijer Edi Rama.

Premijer Sjeverne Makedonije Dimitar Kovačevski je u svom govoru istakao da su Sjeverna Makedonija i Albanija zajedno na putu ka Europi i da se međusobnom saradnjom nose sa izazovima energetske krize.

Izražavajući zadovoljstvo što će razgovarati o budućnosti dvije zemlje Kovačevski je rekao da sa Edijem komunicira često te da je saradnja ministarstava i institucija dvije zemlje bliska i da se osjećaju kao da su “svi kod svoje kuće„.

Napominjući da je potrebna vizija da se region vidi kao cjelina, njegova država kao dio cjeline i da se djeluje u skladu sa zajedničkom evropskom budućnošću, Kovačevski je rekao kako je jasno da se zajedno uvijek može više.

- Stoga smo za nekoliko kratkih godina postigli mnogo više nego što smo mogli zamisliti, zahvaljujući iskrenoj političkoj volji za napretkom, dodao je Kovačevski ističući da bilateralni odnosi između Sjeverne Makedonije i Albanije nikaad nisu bili bolji te da su kao takvi primjer da dva susjeda mogu i trebaju sarađivati, navodi Time Balkan. 

komentari (0)