Selaković: "Kurti je mali balkanski Hitler"

Ministar vanjskih poslova Srbije Nikola Selaković je, podsjetimo, reagovao na komentare kosovskog premijera Albina Kurtina da je Aleksandar Vučić „mali Putin“

Region 25.04.2022, 10:03 25.04.2022, 10:15
Selaković: "Kurti je mali balkanski Hitler"
© AA

Srbijanski ministar vanjskih poslova Nikola Selaković uporedio je kosovskog premijera Aljbina Kurtija sa "malim balkanskim Hitlerom".

Selaković je, optužujući Albina Kurtija da „pokušava da pokori sjever Kosova“, kazao kako Kurti sanja da stvori Veliku Albaniju, „uklanjanjem Srba sa lica zemlje“

- Mali balkanski Hitler se ne bavi ničim drugim do Hitlerovim idejama, lažima i provokacijama i bilo bi dobro akda bi tu mogao da se zaustavi, ali kada je neko mali balkanski Hitler, od njega ništa ne može da vas iznenadi, kazao je Selaković, piše Kosovo-online.

Ministar vanjskih poslova Srbije Nikola Selaković je, podsjetimo, reagovao na komentare kosovskog premijera Albina Kurtina da je Aleksandar Vučić „mali Putin“. Selaković je, između ostalog, kazao i da  predsjednik Vučić doprinio miru i stabilnosti u regionu i pokrenuo regionalne inicijative kao što je Otvoreni Balkan, a da Kurti samo „laže i provocira“.

komentari (0)