Srbija omogućila vakcinaciju stranih turista

Trenutno su na raspolaganju vakcine proizvođača Pfizer, AstraZeneca i Sinopharm, ali napomenuto je da postoji mogućnost manjeg izbora vakcina u trenutku prijave, u skladu sa dostupnim količinama određenih vakcina...

Region 10.08.2021, 11:14 10.08.2021, 13:29
Srbija omogućila vakcinaciju stranih turista
© AA

Vlada Srbije je donela zaključak kojim je omogućila vakcinaciju stranih turista koji borave u Srbiji u ugostiteljskom objektu za smeštaj, evidentiranom u eTuristi. 

Vakcinacija stranih državljana će biti besplatna, vrši se svakog petka, subote i nedelje počev od petka 6. avgusta u Hali 11 Beogradskog sajma u periodu od osam ujutru do 15,30 sati, saopštilo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

Trenutno su na raspolaganju vakcine proizvođača Pfizer, AstraZeneca i Sinopharm, ali napomenuto je da postoji mogućnost manjeg izbora vakcina u trenutku prijave, u skladu sa dostupnim količinama određenih vakcina, piše AA. 

Prijavu stranih državljana za vakcinaciju vrše ugostiteljski objekti u kojima su smešteni ili turističke agencije preko kojih su ugovorili putovanje i smeštaj u Srbiji. Strani državljani se ne mogu samostalno prijaviti za vakcinaciju. Postoji spisak od 18.219 ugostitelja evidentiranih eTuristi i spisak turističkih agencija organizatora putovanja.

- Obaveštavamo strane državljane koji žele da se vakcinišu da je potrebno da pravovremeno kontaktiraju ugostitelja kod kog borave ili agenciju preko koje su ugovorili putovanje u Srbiju kako bi ih ovi prijavili za vakcinaciju i dostavili im putem email-a potvrdu termina vakcinacije koja će sadržati datum prve i druge vakcinacije, lokaciju vakcinacije kao i tip vakcine kojoj žele da se vakcinišu, navedeno je u saopštenju.

Iz Ministarstva su posebno napomenuli da strani državljani koji na lokaciju vakcinacije dođu bez potvrde termina vakcinacije, koju će dobiti od agencije ili ugostitelja koji ih je prijavio, neće moći ostvariti pravo na vakcinaciju.

komentari (0)