Srbijanski mediji Mladića opisali kao "srpskog heroja" a presude nazvali sramnima

Region 09.06.2021, 10:14 09.06.2021, 12:20
Srbijanski mediji Mladića opisali kao "srpskog heroja" a presude nazvali sramnima

Žalbeno vijeće Međunarodnog rezudualnog mehanizma u Haagu jučer je potvrdilo prvostepenu kaznu doživotnog zatvora ratnom zločincu, bivšem srpskom komadantu, Ratku Mladiću.  Mladić je osuđen po deset od jedanaest tačaka  optužnice.

Potvrđivanje optužnice Mladiću pratili su srbijanski mediji, koji su netom, ratnog zločinca Mladića opisali kao „srpskog heroja“.

Pa je „Objektiv“, srbijanske dnevne novine, na naslovnoj strani objavio fotografiju Ratka Mladića, sa fokusom na prsten koji je, kako ističu, nosio za vrijeme rata i po kojem je prepoznat nakon godina bjegstva i skrivanja. Vijest o presudi objavili pod naslovom  „Hrabrost i prkos...“

I “Kurir“, također srbijanski dnevni list, potvrđenu presudu doživotnog zatvora Mladiću je okarakterisala „haškom nepravdom: Potvrđena doživotna“. Dalje, kao dodatak, ističu podatak da su novinari Kurira boravili u selu Lazarevu gdje je Mladić uhapšen, te svoju vijest o presudi naslovili: „Nemojte da nam dirate živu ranu“.   

„Mladić zauvek srpski heroj“, naslov je teksta o presudi Ratku Mladiću, srbijanskog Informera. Uz naslov, Informer je kao nadnaslov istakao:“ Džaba vam sve haške presude“.

I nezavisne dnevne novine Srpski Telegraf  su hašku presudu okarakterisali kao „sramnu“, ističući naslov:“Potvrđena sramna presuda: Mladić preko prstena poslao tajnu poruku Amerikancima“

Večernje novosti istakle su na naslovnoj strani kako žalbe koje je uputio Mladić „nisu ni pročitali.  Večernje novosti su na svojoj naslovnoj strani uz fotografije Mladića objavili: „Presuda Mladiću doživotna: Žalbe nisu ni pročitali“.

Balkan News

komentari (0)