Srbijanski mediji: ROSU krenule prema Sjeveru Kosova

Region 05.11.2022, 16:00
Srbijanski mediji: ROSU krenule prema Sjeveru Kosova
© Printscreen/KOHA

Prema pisanjima srbijanskih medija, pripadnici ROSU, specijalnih jedinica policije Kosovo, krenuli su prema sjeveru Kosova. 

IndexOnline, prenosi Telegraf.rs, navodi da su jedinice dobile nalog da krenu nakon što su predstavnici Srba u Vladi Kosova, Skupštini ali i drugim institucijama podnijeli ostavke. Podsjetimo, pripadnici policije su, također, skinuli uniforme kosovske policije.  

Video odlaska specijalnih jedinica policije Kosovo podijelila je KOHA. 

Predsjednik Srpske liste Goran Rakić je saopštio da je odlučeno da Srbi napuštaju Vladu i Skupštinu Kosova, kao i sve institucije na sjeveru Kosova.

- Upravo zbog naše odlučnosti da poštujmo međunarodno javno pravo i odbranimo Briselski sporazum i sve ostale sporazume postignute u dijalogu odlučili smo da napustimo sve političke institucije, skupštinu, vladu, sve četiri opštine na sjeveru Kosova, ali da napustimo i učešće i rad Srba u organima pravosuđa, policije na sjeveru Kosova i svog administrativnog osoblja u četiri opštine na sjeveru Kosova. Ove odluke o napuštanju i suspenziji u institucijama ostaju na snazi sve do trenutka dok Priština ne počne da poštuje međunarodno javno pravo i sporazume dogovorene u Briselu, kazao je Rakić.

komentari (0)