Srbijansko ministarstvo pozvalo na dobrovoljno služenje vojnog roka

Region 15.11.2022, 11:19 17.11.2022, 11:58
Srbijansko ministarstvo pozvalo na dobrovoljno služenje vojnog roka
© MOD Srbije

Srbijansko ministarstvo odbrane pozvalo je sve državljane Srbije starosti od 19 do 30 godina koji žele da obuku uniformu Vojske Srbije da se prijave za dobrovoljno služenje šestomjesečnog vojnog roka sa oružjem.

Ministarstvo je na svojoj web stranici objavilo poziv za prijavu koji će biti otvoren tokom čitave godine, a prijavljivanje za decembarski uputni rok, trajat će do kraja novembra.

- Prijavu za dobrovoljno služenje vojnog roka i vojnostručno osposobljavanje za rezervne oficire moguće je podnijeti u svim filijalama Pošte Srbije, na portalu e-uprave kao i u centrima Ministarstva odbrane – nekadašnjim vojnim odsecima, navodi se u pozivu Ministarstva.

Mladići i devojke koji se odluče da dobrovoljno služe vojni rok u stroju Vojske Srbije, pored mogućnosti da steknu nove vještine, upoznaju se sa savremenim naoružanjem i vojnom opremom. 

U pozivu se ističe da će dobrovoljci primati i mjesečnu platu u iznosu oko 38.000 dinara (640 KM), bit će im obezbijeđene naknade putnih troškova, zdravstveno osiguranje, smještaj, ishrana, kao i vojna odjeća i obuća.

Nakon odsluženja vojnog roka, zainteresovanim mladićima i devojkama pruža se mogućnost da odmah stupe u profesionalnu vojnu službu u Vojsci Srbije po ubrzanoj proceduri.

Balkan News

komentari (0)